Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Datele deschise sunt un bun public. Nu trebuie confundate cu schimbul de date

Datele deschise înseamnă acces deschis fără restricții pentru oricine. Acestea nu reprezintă o "sursă de venituri valoroasă" pentru guvern. Sunt un bun public. Pe de altă parte, schimbul de date reprezintă furnizarea limitată de date către organizații restrânse sau persoane fizice. Uneori acestea sunt limitate deoarece oferă un flux de venituri – sunt disponibile numai pentru persoanele care vor plăti pentru ele - sau, mai frecvent, deoarece sunt sensibile într-o oarecare măsură, fie din cauza naturii personale, fie din cauza problemelor de securitate.

Obama semnează prima lege a statului privind Datele Deschise

Președintele Barack Obama a promulgat prima lege de date deschise a statului, semnând pe data de 9 mai, legislatia bipartizană care solicită agențiilor federale să publice datele privind cheltuielile într-un format standardizat, automat, pe care publicul le poate accesa prin intermediul USASpending.gov.

Cum ar putea contribui datele deschise la salvare după un dezastru

În locul unei scurgeri de milioane din fondurile guvernamentale și donații, redresarea după următorul mare dezastru poate fi mai transparentă și mai eficientă. Datele deschise au contribuit la îmbunătățirea comunicării între agenții federale și poate ajuta înainte, în timpul, și după un dezastru. Poate responsabiliza oamenii și companiile care sunt încredințate să gestioneze bugetele cu înțelepciune pentru refacerea după dezastre. Startup-urile civice și alte organizații din spațiul datelor deschise au demonstrat că sunt o resursă incredibilă atunci când vine vorba de crearea unor instrumente pe care cetățenii și guvernul le pot utiliza pentru a fi mai bine pregătiți pentru o criză.

Liderul Global în Date Deschise, Socrata, lansează a treia ediție a revistei Open Innovation

Socrata (http://www.socrata.com), o companie de software cloud din Seattle axată exclusiv pe democratizarea accesului la datele guvernamentale, a anunțat lansarea celei de-a treia ediții a revistei sale în format print și digital, Open Innovation. Focusată pe tendințele în materie de date deschise la nivel global și inițiativele de performanță deschisă, acest număr pentru primăvara 2014 include informații despre programele de date deschise din SUA, cum ar fi în Chicago și New York, precum și un interviu cu una dintre cele mai importante figuri la nivel mondial în domeniul datelor deschise, Gavin Starks de la Institutul de Date Deschise (ODI) din Marea Britanie.

Rețetă pentru Revoluția Datelor Deschise

În scopul utilizării datelor ca un instrument de mobilizare a tinerilor pentru a stăpâni în mod eficient puterea de a lua decizii, Restless Development, o agentie de tineri, dezvoltă proiectul marilor idei pentru Post 2015. Proiectul oferă o soluție pentru modul în care tinerii pot accesa, interpreta și utiliza în mod activ datele în beneficiul lor în Post 2015. Aspectul interesant al proiectului constă în faptul că tinerii sunt plasați în mod activ în centrul proiectului.

Monitorizarea nivelului de apă și Datele Deschise: o combinație de succes

Peste un miliard de oameni nu au în prezent acces la apă potabilă; mult mai mulți se confruntă cu contaminarea semnificativă a sistemelor de apă. De aceea, informații simple și accesibile privind calitatea apei ar putea fi valoroase, ajutând politicienii și cetățenii să ia deciziile corecte și impulsionând eforturile de remediere, noi politici și acțiuni locale. În acest sens, Public Laboratory, o organizație non-profit, a lansat recent Proiectul Open Water, cu scopul de a dezvolta un set de instrumente accesibile, deschise, care permit comunităților de pretutindeni să colecteze, interpreteze, și împărtășească datele privind calitatea apei.

Categorie: