Eşti aici

Date privind balanţa anuală a patrimoniului public al APC (autorităţilor publice centrale)

Instituția sau direcția responsabilă: 
APP

Balanţa patrimoniului public al autorităţilor publice centrale se întocmeşte în rezultatul generalizării datelor din Registrul patrimoniului public, ţinut în conformitate cu Regulamentul cu privire la Registrul patrimoniului public, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.675 din 06 iunie 2008 Balanţa anuală a patrimoniului public al APC se stabileşte potrivit situaţiei de la 1 ianuarie a anului de gestiune în comparaţie cu aceiaşi perioadă a anului precedent

Date privind îndeplinirea lucrărilor de construcție, reparație, proiectare a drumurilor, şi procurarea utilajului din fondul rutier

Date privind îndeplinirea lucrărilor de construcție, reparație, proiectare a drumurilor, şi procurarea utilajului din fondul rutier

Participă la crearea Planului de acțiuni pentru o guvernare deschisă pentru anii 2019-2020!

Guvernarea deschisă înseamnă transparență, eficiență, responsabilizarea sectorului public, centrarea pe necesitățile cetățenilor, date deschise și acces la informații de interes public, inclusiv cu ajutorul tehnologii informaționale.

Cancelaria de Stat, prin intermediul Mecanismului de Dialog Permanent pentru o Guvernare Deschisă 4+4 (Guvern și Societate Civilă), îndeamnă cetățenii și societatea civilă să participe la elaborarea Planului de acțiuni pentru o Guvernarea deschisă pentru anii 2019-2020. Documentul urmează a fi aprobat prin Hotărâre de Guvern.

Am lansat pelerinajul la autoritățile publice pentru a promova și a actualiza datele deschise guvernamentale

Pe parcursul acestei săptămâni, 10- 13 aprilie, curent, Cancelaria de Stat în comun cu Centrul de Guvernare Electronică au efectuat vizite de lucru la autoritățile publice centrale, responsabile de publicarea și asigurarea accesului la date deschise.

Peste 800 de tineri au fost informați despre însemnătatea și valoarea datelor deschise

Peste 800 de tineri au fost informați despre însemnătatea și valoarea datelor deschise pentru tineri, unde pot să le acceseze și cum pot solicita informații de la autorități.

Partenerii noștri în cadrul campaniei ”Tu știi ce face Guvernul tău?” Fundația Youth Development for Innovation au mers în instituțiile de învățământ pentru a întreba tinerii studenți și elevi în ce măsură cunosc despre datele deschise și de a promova utilitatea #opendata în rândul noii generații.

Oare cine (n-)ar avea nevoie de datele deschise? Participă la sondaj și spune ce crezi despre datele deschise!

Te-ai întrebat vreodată câți bani din taxele plătite de tine sunt cheltuiți pentru servicii de salubritate sau pentru iluminarea străzilor? Care e lungimea drumului din țară care nu are nicio groapă? În ce școală sunt cele mai mari note la BAC? În ce raion sunt cele mai bune oportunități de angajare în sectorul public și privat? În ce zonă a Moldovei se plantează cel mai mult spanac?

A fost lansată campania de informare privind datele deschise ”Tu știi ce face Guvernul tău?”

De Ziua Mondială a Datelor Deschise, celebrată în data de 3 martie 2018, Cancelaria de Stat, Centrul de Guvernare Electronică și Fundația ”Youth Development for Innovation” au lansat campania națională pentru promovarea datelor deschise, cu genericul ”Tu știi ce face Guvernul tău?” în cadrul unui Club de presă. La eveniment au participat Secretarul general adjunct al Guvernului, Adrian Ermurachi, experți ai Centrului de Guvernare Eelctronică, lideri de opinie din mediul online, media, ONG, sectorul privat, sectorul IT etc.

A fost lansată platforma online IDNO.MD!

La data de 8 septembrie 2016 a fost lansată platforma online www.idno.md. Aceasta a fost dezvoltată pentru a facilita accesul la datele guvernamentale deschise şi pentru a ajuta cetăţenii să obțină o valoare adaugată prin utilizarea acestora. Proiectul se bazează pe reutilizarea datelor publice despre companiile înregistrate în Republica Moldova, prezentându-le într-un mod prietenos pentru utilizator, astfel încât oricine să le poată analiza și procesa cu ușurință.