Eşti aici

Am lansat pelerinajul la autoritățile publice pentru a promova și a actualiza datele deschise guvernamentale

Pe parcursul acestei săptămâni, 10- 13 aprilie, curent, Cancelaria de Stat în comun cu Centrul de Guvernare Electronică au efectuat vizite de lucru la autoritățile publice centrale, responsabile de publicarea și asigurarea accesului la date deschise.

Primele instituții au fost selectate în baza rezultatelor preliminare a 2 sondaje de opinie lansate în rândul reprezentanților mass media și a publicului larg. Datele preliminare ne-au arătat că, atât jurnaliștii, cât și cetățenii sunt interesați prioritar de deschiderea datelor în domenii precum finanțe și achiziții publice, educație, energetică, economie și comerț, siguranța alimentelor, transport, sănătate și protecție socială.

Astfel, pe parcursul acestei săptămâni ne-am întâlnit cu Secretarii de stat și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Ministerului Economiei și Infrastructurii și responsabili din cadrul instituțiilor din subordine.

Conducerea ministerelor a fost informată despre necesitatea de a revedea conținutul și denumirea datelor publicate, ca urmare a implementării reformei administrației publice centrale și de a actualiza seturile de date pe portalul guvernamental date.gov.md în baza recomandărilor respondenților la sondaje.

Vizite similare sunt planificate pentru săptămâna viitoare, 17 – 20 aprilie curent, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Ministerul Afacerilor Interne. La discuții sunt invitate să participe și instituțiile din subordine și anume: Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Agenția Sănătate Publică, Compania Națională de Asigurări în Medicină, Casa Națională de Asigurări Sociale, Agenția pentru Investiții și Plăți pentru Agricultură, Agențiile de Dezvoltare Regională Centru, Nord și Sud, Inspectoratul General de Poliție, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Biroul Migrație și Azil.

Acțiunea ”Pelerinajul la autoritățile publice centrale” face parte din cadrul campaniei de informare și promovare a datelor deschise ”Tu știi ce face Guverul tău?”.

Categorie: 
Imagini extra: