You are here

A fost lansată platforma online IDNO.MD!

La data de 8 septembrie 2016 a fost lansată platforma online www.idno.md. Aceasta a fost dezvoltată pentru a facilita accesul la datele guvernamentale deschise şi pentru a ajuta cetăţenii să obțină o valoare adaugată prin utilizarea acestora. Proiectul se bazează pe reutilizarea datelor publice despre companiile înregistrate în Republica Moldova, prezentându-le într-un mod prietenos pentru utilizator, astfel încât oricine să le poată analiza și procesa cu ușurință.

IDNO.MD este un proiect social care combină date despre 215.000 companii și peste 400.000 fondatori. Alte informații utile pe care utilizatorii le pot găsi pe site:

  • Profilul companiei care include date despre locație, forma organizatorico-juridică, conducători, fondatori, genuri de activitate, adresa juridică, IDNO (cod fiscal), data înregistrării, statutul, genurile de activitate licențiate și nelicențiate;
  • Istoricul companiei cu toate modificările care au avut loc;
  • Infografice interactive;
  • Alte seturi de date ce vor fi integrate ulterior (inclusiv date despre achizițiile publice.

Platforma IDNO.MD este dedicată atât consumatorilor care pot găsi informații despre compania de la care va procura servicii sau produse, cât și antreprenorilor care pot afla mai ușor cu cine fac afaceri și dacă în spatele companiilor nu sunt interese ascunse. Totodată, site-ul vine să ușureze și munca jurnaliștilor care vor găsi mai ușor date despre persoane și entități juridice.

Platforma IDNO.MD este lansată de către organizația cehă Transition Online (reprezentată în Moldova), cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe și National Endowment for Democracy.

Categorie: 

Comments

Eugeniu Șumleanschi's picture
Submitted by Eugeniu Șumleanschi on 16 January, 2018 - 17:42

Foarte bun serviciu. În sfârșit avem și noi bază comodă. Mulțumim mult!
Ar fi fain să fie și filtrare cu mai multe date. De ex,
Tip: Restaurant / Sală de banchet
Site: https://select.md
Adresă: Mircea cel Bătrân, 21
Etc