Eşti aici

Open Aid Map, aplicația care continuă „Revoluția Datelor”

Aplicația Open Aid Map, lansată recent de Open Aid Partnership, permite vizualizarea proiectelor finanțate prin donații și a surselor de finanțare la nivel regional, pe o platformă interactivă, în sistem open source.

Datele prezentate indică măsura în care proiectele de dezvoltare sunt aliniate la nevoile țării și permit utilizatorilor să analizeze informațiile privind nivelul de trai la nivel regional și dezvoltarea resurselor umane, sprijinind astfel țările în curs de dezvoltare să înțeleagă mai bine lacunele din furnizarea serviciilor publice. Acest lucru poate sprijini procesele de planificare, ajutând la simplificarea coordonatelor pentru donații și contribuind la îmbunătățirea angajamentelor față de cetățeni pe problemele de dezvoltarea locală ce îi privesc în mod direct.

Aplicația Open Aid Map a fost lansată de către Maxwell M. Mkwezalamba , Ministrul de Finanțe al Malawi, în cadrul evenimentului Băncii Mondiale ,"Discutând despre o revoluție a datelor", una dintre cele cinci mișcări de transformare identificate ca parte a agendei de dezvoltare post-2015 .

Sursa: aici

Categorie: