Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Modele de afaceri care pot profita de oportunitățile oferite de Datele Deschise

La Festivalul Open Knowledgedesfășurat săptămâna trecută la Berlin, Kat Borlongan și Chloé Bonnet din partea Five By Five, un start-up parizian bazat pe Date Deschise, au moderat o sesiune interactivă pentru a examina modul în care startup-urile construiesc viabilitate folosind Datele Deschise și API-uri de Date Deschise. Discuția a relevat o varietate de abordări utilizate, toți cei care au prezentat având un lucru în comun: un angajament pentru promovarea ecosistemelor care va permite altor startup-uri să construiască alături de ele.

Un festival prezintă oportunitățile și provocările Datelor Deschise

De la reviste științifice la date de cercetare, există o tendință în direcția deschiderii datelor astfel încât sp poată fi utilizate de oricine. Aceasta a fost principala temă a Festivalului Open Knowledge, dezbătută de oameni de știință, activiști, ONG-uri și oficiali. Pe parcursul ultimilor ani au avut loc foarte multe conferințe de Date Deschise, activism și hacking, dar atmosfera de la acest eveniment a fost electrică. Pentru prima oară, oamenii simt cu adevărat că pot face o schimbare.

Marea Britanie conduce revoluția Datelor Deschise

Într-un raport recent cu privire la potențialul economic creat de conceptul Datelor Deschise, se dovedește că Guvernul britanic este lider global în acest domeniu. Lucrări anterioare realizate de Institutul Global McKinsey estimează că datele deschise au potențialul de a crește producția în economiile G20 cu nu mai puțin de 13 bilioane de dolari în următorii cinci ani.

DC se angajează la transparență prin intermediul portalului FOIA și a politicilor de Date Deschise

Washington D.C. a făcut un pas important spre transparența Guvernului. Primarul Vincent Gray a anunțat un nou sistem online pentru depunerea și prelucrarea Actului Libertății Informaționle (FOIA) solicitat de agențiile guvernamentare de sector. De asemenea, el a emis un ordin executiv privind transparența, deschiderea guvernului și a Datelor Deschise.

Susținătorii se mobilizează pentru a face Datele Deschise mai benefice pentru cetățeni

De la inițiativa de lansare a Guvernului Deschis a Președintelui Obama, la sfârșitul anului 2009, volumul Datelor Deschise a crescut. Dar cu aproape cinci ani mai târziu, susținătorii datelor deschise spun că nu mai este suficientă doar găzduirea Datelor Deschise – agențiile federare trebuie acum să își ia responsabilitate ca cetățenii să beneficieze de acest rezervor de informații.

Datele deschise și crowdsourcingul pot aduce ceva nou în democrație

Democrația poate fi una dintre cele mai mari invenții ale omului, dar în ultima perioadă a avut de suferit în multe țări aflate în curs de dezvoltare din cauza participării scăzute a cetățenilor și a neîncrederii generale în politicieni și instituții guvernamentale. Mișcarea datelor deschide speră să aducă o nouă eră a responsabilități și transparenței Guvernului, în timp ce noile tehnologii digitale fac posibilă participarea mai directă și în timp real a cetățenilor.

Susținătorii Datelor Deschise din New York se concentrează pe calitate și valoare mai mult decât pe cantitate

Ceea ce este important pentru suținătorii datelor deschise din New York, mai mult decât numărul seturilor de date, este calitatea și valoarea acestora: crearea unui proces transparent de deschidere a datelor, optimizarea datelor pentru formate digitale și prioritizarea deschiderii seturilor de date foarte solicitate. Pe măsură ce pregătirile sunt în curs de desfășurare pentru audierile la Consiliul Orașului cu privire la lege, progresul și provocările Datelor Deschise ale New York-ului sunt în același timp un model și o reflecție a eforturile Datelor Deschise din întreaga țară.

Categorie: