Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Fort Worth lansează Web Site-ul Datelor Deschise

Fort Worth a aderat la marea comunitate a Guvernelor Deschise prin lansarea portalului online cu acces direct la informaţii. Site-ul Web, data.fortworthtexas.gov, a fost prezentat publicului luna trecută şi în prezent dispune de certificate de dare în exploatare, autorizaţii de construcţie şi permise de şedere, disponibile pentru a fi descărcate în câteva formate, inclusiv Excel şi PDF. Scopul este de a furniza online întâi de toate cele mai solicitate informaţii, afirmă Brian Chatman, coordonatorul strategiei de conţinut pentru site-ul web al oraşului. Site-ul dispune de instrumente uşor utilizabile pentru vizualizarea informaţiei, cum ar fi diagramele sau graficele, şi oferă, de asemenea, o modalitate rapidă de încorporare a datelor în alt web site.

Catalogul Datelor Deschise ar putea conţine aplicaţii pentru găsirea locurilor de parcare, ar ajuta economia: consilierul municipiului Halifax

Un Catalog al Datelor Deschise permanent va putea fi în curînd disponibil rezidenţilor Municipiului Regional Halifax (MRH) pentru a găsi tot felul de informaţii utile – inclusiv cum să găseşti acel loc de parcare greu accesibil în centrul oraşului. Proiectul Datelor Deschise s-a desfăşurat în perioada ianuarie 2013 – 2014 şi a inclus concursul Apps4Halifax (Aplicaţii pentru Halifax), în timpul căruia au fost depuse 276 de idei, dintre care 38 au devenit aplicaţii pentru uz public.

Mai mult decât economie: Impactul social al Datelor Deschise

Guvernele naţionale ale SUA, Marii Britanii şi ale altor state din G7 au acordat mai multă atenţie aspectului economic al datelor deschise, şi nu benefiicilor sociale mai largi. Luând în consideraţie că datele deschise stimulează activitatea economică, este un moment potrivit pentru elaborarea unor baze de date relevante, iar acesta nu este singurul impact pe care l-ar putea avea Datele Guvernamentale Deschise asupra lumii.

Graficul vieţii locuitorilor din New York prin intermediul Portalului Datelor Deschise

Blogul I Quant NY include o bază masivă de informaţii pentru a vizualiza problemele cu care se confruntă locuitorii oraşului, de la educaţie la alimentare. Ben Wellington este fondatorul I Quant NY, un blog dedicat furnizării informaţiilor din spatele Portalului de Date Deschise din oraşul New York, un centru informaţional care include mai mult de 1300 de baze de date întocmite de agenţiile oraşului. Elaborat de conducerea oraşului în 2011, scopul iniţiativei datelor deschise este de a facilita transparenţa guvernului şi de a spori angajamentul civic.

Abilitarea cetăţenilor: oportunităţile nelimitate ale datelor deschise

Datele Deschise au potenţialul de a stimula inovaţia şi de a îmbunătăţi serviciile publice chiar dacă mulţi cetăţeni nu cunosc sau sunt indiferenţi faţă de impactul acestora. Este interesant faptul că Guvernul Marii Britanii este considerat liderul mondial privind iniţiativele sale de date deschise. De la lansarea sa la începutul anului 2010, web site-ul guvernului data.gov.uk, a adunat peste 14000 baze de date, inclusiv informaţii cu privire la trafic, concedieri, cheltuielile consiliului şi obezitate.

Oraşul Riverside Face Progrese cu Portalul Datelor Deschise

Cu noul său portal de transparenţă a întregului oraş, lansat la începutul acestei luni, oraşul Riverside se alătură oraşelor Los Angeles, Palo Alto şi altor oraşe din California care se bucură din plin de un sistem de transparenţă şi date deschise. Potrivit declaraţiilor, site-ul recent lansat “EngageRiverside”, oferă acces nelimitat la 815000 documente care includ 3,4 milioane pagini de informaţii cu privire la orice baze de fapte sau date pe care le solicită cetăţenii sau jurnaliştii.

Categorie: