Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Date Deschise: Grupul de Date Deschise publică o declarație privind acțiunile viitoare

Pe 15 Iulie 2014, Grupul de Date Deschise (PDG) a publicat o declarație despre Datele Deschise, care va fi de interes pentru orice afacere care folosește datele publice și/sau dorește să dezvolte produse și servicii utilizând date publice. PDG a declarat că, având în vedere interesul tot mai mare și importanța datelor deschise pentru economie și societate, se consideră că este important să se ofere o descriere a tipului de date pe care aceste organizații îl pun la dispoziție și să se stabilească angajamentele PDG cu privire la viitoarele deschideri de date și activitatea desfășurată.

În Indiana, administrația de stat încearcă să reducă mortalitatea infantilă folosind big data

Pe parcursul ultimului an, guvernatorul Indianei, Mike Pence, a vorbit frecvent despre o problemă persistentă de sănătate publică: o rată mai mare decât media a mortalității noilor născuți. Personalul lui Pence a suspectat că soluția ar putea fi ascunsă în evidențele statului, stocate în seturi de date disparate în diverse agenții guvernamentale. Analizând aceste seturi de date – de exemplu, asocierea cauzelor de deces de la Departamentul de Sănătate, cu date socio-economice de la Administrația Familie și a Serviciilor Sociale – ar putea ajuta statul să determine ce tip de program de prevenire ar putea finanța.

A devenit sursa deschisă un standard de facto în Centrul de Date?

Va deveni sursa deschisă următorul model de standardizare din lumea virtualizării? Se pare că acesta este cazul în urma deciziei Institutului European de Standarde în Telecomunicații (ETSI) Virtualizarea Funcțiilor de Rețea (NFV), Grupul Specificațiilor din Industrie de a merge mai departe cu un proiect de surse deschise conceput pentru satisface acest scop. Grupul speră că soluțiile surselor deschise pot fi extinse pentru a oferi întreprinderilor interoperabilitate în centrele lor de date care au rezultat în prealabil din standardizare.

”Big Data” este unul dintre cuvinte aflat în centrul atenției în tehnologie pe care nimeni nu l-a deslușit până acum

De-a lungul anilor, big data a fost unul dintre cele mai notorii cuvinte în toate industriile. ”Big data” este termenul folosit pentru a descrie procesul de analiză a seturilor de date complexe pentru a descoperi informații care ar putea ajuta în luarea unor decizii mai bune, sau pentru a găsi anumite tipare care au fost anterior necunoscute. Dar, în ciuda notorității sale, ”big data” este considerat în continuare un concept relativ obscur, nereușind să aibă un impact în companii în afara sectorelor tehnologice și a celor influențate puternic de date.

Hilary Mason a transformat Big Data în limbaj simplu

Fie că ne place sau nu, Big Data reprezintă viitorul. Dar omul de științe în date Hilary Mason, susține că amprenta omului este esențială. “Oamenii de știință în date iau o enigmă a lumii reale, o scufundă în algoritmi și modele matematice, și o aduc înapoi pe pamânt pentru a explica datele.”

Categorie: