Eşti aici

OVERVIEW SĂPTĂMÂNAL

Datele Deschise – element inovativ pentru Polonia

Primarul orașului Gdansk invită cetățenii să participe la un dialog deschis despre date deschise și utilizarea acestora. PIB-ul Poloniei a crescut cu 20% între 2008 și 2014, de aceea Pawel Adamowicz se arată vădit optimist în materia inovațiilor de date deschise pentru o dezvoltare durabilă.

Revoluția datelor deschise abia a început

Acum 6 ani SUA a devenit prima țară pentru care a optat pentru un guvern deschis, iar de-a lungul anilor alte 70 de țări i-au urmat exemplul. Implementarea datelor deschise aduce doar beneficii iar revoluția Open Data abia a început.Totuși, cum arată viitorul datelor deschise?

Construirea programului de date guvernamentale: de ce vocea ta contează

Britanicul Gavin Starks invită întreprinderile și "toată lumea inovatoare" să participe la dialogul deschis cu guvernul din Marea Britanie, pentru a asigura noul program de date care va menține infrastructura Open Data și va crește economia digitală. Guvernul și cetățenii au nevoie de o conversație deschisă în jurul valorii de date, în care toate vocile sunt auzite. Procesul de comunicare ar trebui să fie cât mai transparent și să aibă rezultatele relevante.

California lansează portalul de date DebtWatch

Noul site de date deschise din California oferă detalii despre datoriile emise de stat și entitățile guvernamentale. Astfel, utilizatorii au acces și la datele rezultatelor alegerilor pentru o mai mare transparență.

Categorie: