Eşti aici

Participă la crearea Planului de acțiuni pentru o guvernare deschisă pentru anii 2019-2020!

Guvernarea deschisă înseamnă transparență, eficiență, responsabilizarea sectorului public, centrarea pe necesitățile cetățenilor, date deschise și acces la informații de interes public, inclusiv cu ajutorul tehnologii informaționale.

Cancelaria de Stat, prin intermediul Mecanismului de Dialog Permanent pentru o Guvernare Deschisă 4+4 (Guvern și Societate Civilă), îndeamnă cetățenii și societatea civilă să participe la elaborarea Planului de acțiuni pentru o Guvernarea deschisă pentru anii 2019-2020. Documentul urmează a fi aprobat prin Hotărâre de Guvern.

Co-crearea planului de acțiuni cu cetățenii va impulsiona Guvernul să vină cu soluții practice ce vor spori accesul la informații, eradicarea corupției și va asigura transparența în sectorul public. Consolidarea cadrului de co-creare și co-guvernare pentru cetățeni si Guvern va permite participarea populației la actul de guvernare prin elaborarea și evaluarea de către aceștia a performanței implementării politicilor publice.

Dacă ai idei ce vor contribui la creșterea transparenței, participării active a cetățenilor la luarea deciziilor, gestionarea transparentă și participativă a resurselor publice și îmbunătățirea calității serviciilor publice, completează chestionarul online accesibil la acest link: https://www.surveymonkey.com/r/BRTWYSW.

Dacă ai propuneri și recomandări adiționale, poți contacta direct Cancelaria de Stat, la adresa de email natalia.bejenar@gov.md sau la nr. tel. 022 250 465. Persoana responsabilă este Natalia Bejenar, Consultant principal, Direcția coordonare politici și priorități.

Susține inițiativele pentru o Guvernare deschisă pentru a putea construi o societate mai incluzivă, o economie mai performantă și o guvernare centrată pe cetățean. Data limită este 19 august 2018!

Categorie: